uinl ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΩΝ

logo_right

Γνωρίστε την Ελληνική Συμβολαιογραφία

Σύμφωνα με το νόμο (άρθρο 1 παρ. 1 του Ν.2830/2000), ο συμβολαιογράφος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός και ο θεσμικός του ρόλος είναι ανάλογος με εκείνον του δικαστικού λειτουργού (άρθρο 92, παρ. 4 Ελληνικού Συντάγματος).
Ο Έλληνας συμβολαιογράφος καταρτίζει με ασφάλεια δικαίου τις συμβάσεις που έχουν σχέση με την ακίνητη περιουσία, το κληρονομικό και το οικογενειακό δίκαιο, καθώς και το δίκαιο των εταιρειών. Τα έγγραφα που συντάσσει είναι δημόσια έγγραφα και, ως εκ τούτου, αποτελούν πλήρη απόδειξη έναντι πάντων για όλα, όσα βεβαιώνονται σ’ αυτά.
Στο πλαίσιο του συστήματος της «προληπτικής δικαιοσύνης», ο συμβολαιογράφος ενεργεί ως ανεξάρτητος, αμερόληπτος και αντικειμενικός σύμβουλος όλων των μερών μιας συναλλαγής (ποτέ υπέρ ενός «πελάτη»), εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το σύννομο της σύμβασης και το δημόσιο συμφέρον.
Ασκώντας κατά τον τρόπο αυτό τα καθήκοντά του συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή των χρονοβόρων και δαπανηρών αντιδικιών, διενέξεων και αμφισβητήσεων, σχετικά με την εγκυρότητα και τη σημασία των συμβατικών διατάξεων των συναλλαγών.

2011-01-04 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

Όπως θα διαπιστώσετε η κοινοποιούμενη εγκύκλιος χρήζει εκτεταμένων διορθώσεων και περαιτέρω διευκρινίσεων. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε την παρούσα ανακοίνωση μέχρι να ευδοκιμήσουν οι συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις με την αρμόδια υπηρεσία για τη βελτίωση του συστήματος έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
Σημειώνεται ότι τόσο από πλευράς μας όσο και από την πλευρά του Τ.Ε.Ε. είχε υποβληθεί το αίτημα αναστολής εφαρμογής του συστήματος, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Συνημμένο Αρχείο:

Εγκύκλιος Υπουργείου ΚΕΝΑΚ

Τελευταίες Προσθήκες - Συντονιστική

Εγκύκλιος Συντονιστικής 72/2014 - Διαβίβαση ΠΟΛ Υπουργείου Οικονομικών

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Σας κοινοποιούμε την ΠΟΛ με ημερομηνία 12/9/2014 (της οποίας και αναμένεται η δημοσίευση) της Γενικής Γραμματέως Δημοσί

Διαβάστε »
Εγκύκλιος Συντονιστικής 71/2014 - επικείμενη περαίωση κτηματογράφησης σε Τοπικά Διαμερίσματα

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,   Κατόπιν ενημέρωσής μας από το Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) σας γνωστοποιούμε ότι επίκειτα

Διαβάστε »
Εγκύκλιος Συντονιστικής 70/2014 - Τροποποιήσεις ν. 1892/1990 (Παραμεθόριες περιοχές)

ΘΕΜΑ: Δημοσίευση νόμων 4278/2014 (Α' 157), 4280/2014 (Α' 159) και 4281/2014 (Α' 160) – Τροποποίηση νόμων 1892/1990 και 998/1979   Κυρίες και Κύ

Εγκύκλιος Συντονιστικής 69/2014 - Διαβίβαση εγγράφου ΔΟΥ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,   Σας αποστέλλουμε συνημμένα τo με αριθμό πρωτοκόλλου 47385/28-08-2014 έγγραφο της Ζ' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης (Υπουργ

Διαβάστε »
Εγκύκλιος Συντονιστικής 68/2014 - Διαβίβαση Εγγράφων Δ.Ο.Υ.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,   Σας αποστέλλουμε συνημμένα τα έγγραφα ( 13 έγγραφα συνολικά) των Δ.Ο.Υ. Καβάλας, Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων, Δ.Ο.Υ. Κέρ

Τελευταίες Προσθήκες - Σύλλογος

Ανακοίνωση για εκδήλωση ΕΚΧα & ΣΣΕΑΠΑΔ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, Η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος της συνεργασίας του Συλλόγου μας με την ΕΚΧΑ Α.Ε. συνεχίζεται με την επίσημη παρ